Etiket yazıcı yönlendirmesinin iptal edilmesi

Yapilan Yazici Yonlendirmesini Kullanici Bazli Iptal Etme

Merhaba, Bu yazımda terminal sunucu üzerinde printer redirection (yazıcı yönlendirmesi) yaptınız fakat yönlendirilen yazıcıda uygulama(program) bazlı performans problemleri yaşıyorsunuz ve yazıcınız tüm uygulamalarda hızlı bir şekilde yazdırabilirken bir uygulamada yazıcıya gönderdiğiniz yazıyı uzun süre bekledikten sonra yazdırabiliyorsanız problem büyük ihtimal driver kaynaklıdır. Bu durumda kullanıcının printerini sunucu üzerine elle eklemeniz gerekebilir. Diyelim ki bunu da yaptınız ve normal bir şekilde yazıcıya çıktı gönderebiliyorsunuz fakat default (varsayılan) yazıcı kullanıcının bilgisayarındaki yazıcı regedit (kayıt defteri) e girerek binbir takla atmış olabilirsiniz.

Merhaba, Bu yazımda terminal sunucu üzerinde printer redirection (yazıcı yönlendirmesi) yaptınız fakat yönlendirilen yazıcıda uygulama(program) bazlı performans problemleri yaşıyorsunuz ve yazıcınız tüm uygulamalarda hızlı bir şekilde yazdırabilirken bir uygulamada yazıcıya gönderdiğiniz yazıyı uzun süre bekledikten sonra yazdırabiliyorsanız problem büyük ihtimal driver kaynaklıdır. Bu durumda kullanıcının printerini sunucu üzerine elle eklemeniz gerekebilir. Diyelim ki bunu da yaptınız ve normal bir şekilde yazıcıya çıktı gönderebiliyorsunuz fakat default (varsayılan) yazıcı kullanıcının bilgisayarındaki yazıcı regedit (kayıt defteri) e girerek binbir takla atmış olabilirsiniz.

Buda çare olmamıştır tahminim. Hala eklediğiniz yazıcı varsayılan olarak gelememektedir. Aslında bunun çok kolay bir yolu var. Yaptığım çalışmalarda, yazıcı yönlendirmesini kullanıcı bazlı kapatmanız mümkün olmadığını gördüm fakat şöyle bir ayar yapılarak bu sorunu giderebilmek mümkün ve bunu sizinle paylaşmak istiyorum. Active Directory üzerindeki kullanıcının özelliklerine girdiğinizde Environment sekmesi altındaki uzak masaüstü için yazıcı ve sürücü yeniden yönlendirme işaretlerini buradan kaldırmanız gerekiyor.

Yukarıdaki resimde gördüğünüz check işaretlerini kaldırdığınızda kullanıcı bir sonraki girişinde bu problemi bir daha yaşamayacaktır.

Umarım faydalı olmuştur.